Kako JoToGo Protein deluje?

Pomaže u regulaciji apetita time što obiluje proteinima sa malo kalorija, pružajući osećaj pravilne sitosti zbog visokog sadržaja peptida (glukomakropeptid) koji se razlaže i hrani ćelije. Smanjuje skupljanje neželjenih masti time što blokira njihovo skupljenje pomoću aminokiselina koje se nalaze u surutkinom proteinu.

Saveznik u formiranju i definisanju mišića, unapredjujući utrošene fizičke napore adekvatno negujući mikro cepanja mišića koja se proteinskim hranjenjem regenerišu i – rastu. Enzimi iz proteina promovišu smanjenje nepovoljnog krvnog pritiska, redukuju upalne procese i umiruju digestivni trakt.

Smanjuje holesterol kao faktor srčanih oboljenja, konvertirajući masti tamo gde su potrebne za trošenje, podstičući adekvatno metaboličko funkcionisanje svih ćelija.

Kad jesti JoToGo Protein?

Obroke tokom dana je neophodno isplanirati i izbalansirati kako bi rezultati kvalitetne ishrane i fizičkog napora vežbanja bili vidljivi, a učinak maksimalan. Složene ugljene hidrate poput žitarica je potrebno jesti najviše ujutru kada je organizmu energija najpotrebnija, ili pre treninga i nakon. Organizam je jedino na ovaj način spreman za obradu proteina u mišiće, negujući snagu i povećavajući izdržljivost.

Pored proteina, minerali, vlakna i vitamini mišići čine zdravim i otpornim i treba ih jesti tokom celog dana, posebno u večernjim satima kada je unos prostih ugljenih hidrata zabranjen ili sveden na minimum.

Ne zaboravi i na dovoljan unos vode koja je neophodna za hidriran organizam, razgradnju proteina i oporavak mišića, kao pravilne funkcije kognitivne moći.

Koliko je JoToGo proteinskog sadržaja potrebno?

Potrebe su individualne, zavise od uzrasta, fizičkih napora, krajnjeg cilja ishrane i sl. Međutim, nutricionisti se slažu da bi svaki obrok trebalo da zadrži makar 10 grama proteina.

Zašto? Zato što unos proteina doprinosi ispravnom funkcionisanju nervnog sistema. Ne samo to, čak i u maloj količini, belančevine doprinose procesu varenja, jer postojano oslobađaju energiju tokom dužeg perioda, tako da se sitost oseća dugo nakon obroka i nema poriva za stalnim grickanjem, koje dovodi do skokova i padova šećera u krvi i opterećuje pankreas da luči insulin konstantno.

Opet, ukoliko se baviš sportom intenzivno, potrebno ti je mnogo više od pomenutih 10gr po obroku. Isto tako, deci i starijim osobama potrebno je nešto više belančevina nego ljudima u srednjim godinama.

JoToGo Protein

Čoko i voćni hedonizam koji gradi snagu